Elektrische tuktuks van Mobiloo gestart

© brusselnieuws.be
10/04/2015

Sinds vorige week donderdag rijden twee gemotoriseerde riksja's of tuktuks van Mobiloo rond in Brussel. Binnen drie weken worden er dat een tiental, zegt de initiatiefnemer.

Op dit moment rijden er maar twee tuktuks rond: het eerste traject loopt van het stadscentrum naar de Naamsepoort via het Zuidstation. Het tweede traject vertrekt aan Louiza en gaat naar de Naamsepoort via het Flageyplein.

Toch geeft initiatiefnemer Steve Munga aan brusselnieuws.be toe dat de trajecten nog niet helemaal vaststaan. "We overleggen met onze klanten in functie van hun noden".

Volgens Munga zullen er binnen twee tot drie weken een tiental volledig elektrisch aangedreven tuktuks rondrijden, binnen twee tot drie maanden zouden er dat vijftien zijn.

5 euro voor 2 personen
Mobiloo kende een moeilijke start. Oorspronkelijk was het de bedoeling om met de elektrische tuktuks in december van start te gaan. Dat lukte niet. Aanleiding zou volgens de Brusselse start-up een probleem geweest zijn met de nummerplaten.

Mobiloo wil voetgangers en toeristen een snel alternatief bieden op routes die niet rechtstreeks bediend worden door de MIVB. De volledig elektrisch aangedreven tuktuks zijn kleine voertuig op drie wielen, die vooral in Azië populair zijn.

Een ritje met de elektrische tuktuk kost 4 euro voor één persoon, 5 euro voor twee personen. Dat is wel binnen één zone (centrum-bovenstad of bovenstad-Elsene), wie helemaal van het centrum naar Flagey wil moet het dubbele betalen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni