Elsenaren verzetten zich tegen ‘megalomaan’ complex Waterloosesteenweg

GR
© BRUZZ
18/04/2017

Met ruim 350 handtekeningen wil het wijkcomité ‘Un îlot, un quartier’ de bouw van een nieuwbouwcomplex aan de Waterloosesteenweg in Elsene tegenhouden. “Dit project is buiten proportie en zal voor problemen zorgen op vlak van veiligheid en mobiliteit. Onze levenskwaliteit zal er onder lijden”, aldus buurtbewoonster Anne.

Morgen om 18 uur vergadert een overlegcommissie in het gemeentehuis van Elsene over de toekomst van het oude Delhaizegebouw aan de Waterloosesteenweg.

Projectontwikkelaar Besix RED wil de supermarkt omtoveren tot een gloednieuw complex waar onder meer plaats is voor 98 appartementen en 138 parkeerplaatsen. Ook zou er respectievelijk 523 en 211 vierkante meter aan handels- en kantoorruimte voorzien worden.

Doorn in het oog
De omvang van dit project is een doorn in het oog van de buurtbewoners. Zij zijn niet tegen vernieuwing, maar willen een ontwerp dat ‘uitgaat van een duurzame visie en de harmonie binnen de wijk niet verstoort’.

De plannen die nu op tafel liggen, beschouwen zij als ‘megalomaan’ en een totale aanfluiting van de voorgeschreven bouwregels. “Dit project is buiten proportie en zal voor problemen zorgen op vlak van veiligheid en mobiliteit. Onze levenskwaliteit zal eronder lijden”, zo vreest buurtbewoonster Anne.

“Er moesten voor dit project maar liefst vijftien uitzonderingen op de voorziene bouwvoorschriften gemaakt worden. Voor wat dienen die bouwregels eigenlijk als ze toch systematisch ondermijnd worden”, vraagt Patrick, die eveneens in de buurt woont, zich af.

“Ik zeg ‘neen’ tegen een politiek van twee maten en twee gewichten. Iedereen moet dezelfde regels respecteren.”

363 handtekeningen in acht dagen
Patrick en Anne zijn niet de enige omwonenden die zich zorgen maken, zo blijkt uit een petitie van actiecomité ‘Un îlot, un quartier’. Hiermee konden buurtbewoners protest aantekenen tegen dit vastgoedproject. En met succes.

Op acht dagen tijd ondertekenden, zowel online als op papier, 363 mensen de petitie, die morgen wordt afgegeven tijdens de overlegcommissie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni