Elsene krijgt spoorbermpromenade

© Beliris / MSA-Ney

Langs de treinsporen tussen de stations Luxemburg en Mouterij komt een 450 meter lange promenade. Voetgangers en fietsers krijgen zo een autovrije shortcut tussen de Graystraat en de buurt van het Europees parlement.

Beliris, het federaal fonds voor Brussel, is afgelopen zomer begonnen met de aanleg van het voet- en fietspad op de groene spoorberm tussen de Waversesteenweg en de Scepterstraat. Binnenkort beginnen de werkzaamheden om de promenade verder door te trekken tot de Graystraat.

Het eerste deel, dat ook aansluit op het Viaductpark, zou eind volgend jaar klaar moeten zijn. De rest volgt in 2020. In totaal gaat het om een investering van 2,5 miljoen euro in het kader van een wijkcontract. Het Brussels Gewest droeg ook 300.000 euro bij.

Samen met de geplande lift naar de Kroonlaan moet de verbinding langs de sporen de Graystraat beter ontsluiten. Die vlakke straat volgt de oude Maalbeekvallei en verbindt het Flageyplein met de buurt van het Jourdanplein en het Leopoldpark. In de Graystraat zal de promenade ook uitgeven op de Tweebruggenstraat, waar ook een toegang ligt van het in 2015 geopende station Mouterij. Dat wordt zo beter toegankelijk.

FLITS SPOORBERM 2 BRUZZ ACTUA 1589
© Beliris

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?