Elsene valt voor camera's

Christophe Degreef
© Brussel Deze Week
22/02/2012
De volgende jaren komen er in de politiezone Brussel-Elsene heel wat bewakingscamera’s bij. 51 zelfs in Elsene alleen, waaronder op het Flageyplein.

Dit jaar gaat de eerste fase van start van het cameraplan-Brussel-Elsene. In de gemeente van burgemeester Willy Decourty (PS) komen er dan vijf camera's, die het veiligheidsgevoel in de gemeente moeten vergroten en de criminaliteit helpen aanpakken.

Van die eerste vijf camera's komen er twee op het Flageyplein, een aan de Yourcenarlaan en twee op het Kasteleinsplein. In een tweede fase komen er dan op de rest van het Elsense grondgebied camera's bij; waar is nog niet duidelijk.

Het dossier over de plaatsing van camera's gaat al een tijdje mee. Al sinds 2009 was er sprake van vier camera's op het grootste plein van het Brusselse gewest, het Flageyplein. Uiteindelijk zijn het er voorlopig twee geworden. Een van de redenen waarom het zo lang geduurd heeft om de dingen te plaatsen, is dat de aanbesteding voor de camera's op zich liet wachten en de nieuwe camera's opgenomen waren in een plan dat de hele politiezone omvat. De eerste fase waarvan sprake, bijvoorbeeld, gaat niet alleen over vijf Elsense camera's, maar ook over bijna zestig camera's op het grondgebied van Brussel-stad. In een derde fase komen er ook camera's in Laken.

De camerabeelden zullen niet permanent bekeken worden, zo weet Decourty nog. Waar ze worden geplaatst, zullen verplicht bordjes hangen om iedereen erop te wijzen dat de politie meekijkt. Indirect, dan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni