Erasmushogeschool nestelt zich in centrum

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) opende dinsdag officieel haar nieuwe campus Dansaert. Deze campus aan het Bloemenhofplein verzamelt meer dan 1.000 studenten naar het Brusselse Quartier Latin, in het centrum van Brussel.

Het oude Discca-ziekenhuis vlakbij het Bloemenhofplein is omgetoverd tot een moderne hogeschool met kleine klaslokalen, grote aula's zijn niet meer van deze tijd. De aankoop en renovatie van de site heeft 14 miljoen euro gekost.

De campus huisvest drie departementen van de Erasmushogeschool Brussel: Communicatie , Hotel & Toerisme en Sociaal-Agogisch Werk. Al deze studenten zaten tot vorig jaar verspreid over drie campussen in het Brussels Gewest.

Sinds de Erasmushogeschool op het Bloemenhofplein zit, is het aantal studenten gestegen. Er zijn 1.300 studenten ingeschreven. De vorige site aan de Nijverheidskaai in Anderlecht was niet de beste plaats voor een hogeschool, zegt directeur Frank Roos. "Dat is een zeer ongelukkige site omdat de studenten daar meer wegbleven. We zagen een forse terugloop van het aantal studenten. Het is ook niet de ideale plek om contact te hebben met de bevolking of met de socio-cultiurele activiteiten. Ik dat hier in het midden van Quartier Latin de situatie helemaal anders is."

De Erasmushogeschool wil nog drie departementen naar het centrum halen. In het gebouw aan de Nijverheidskaai zitten nu nog de administratie en drie opleidingen: informatica, industrieel ingenieur en de afdeling musical. Dat gebouw moet op termijn ook verdwijnen. Voor toekomstige informatici en ingenieurs is al een bestemming gevonden, zij verhuizen naar de campus van de VUB.

De studenten van de audiovisuele afdeling Rits verlaten definitief Studio Sonart, de historische filmstudio in Sint-Pieters-Woluwe. Zij gaan naar het gebouw in de Moutstraat. Voor de studenten van de theateropleiding is het Leonidasgebouw aangekocht, op de Papenvest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?