Goed nieuws voor de fietsliefhebbers die zich richting treinstation Brussel-Luxemburg begeven. Cyclo opent op 1 december in het station, waar dagelijks een groot aantal eurocraten langskomen, zijn nieuwste fietspunt. Fietsers kunnen er terecht voor kleine herstellingen, fietsverhuur en tweetalige informatie over mobiliteit.

Volgens Liesbeth Driesen, de coördinatrice van Cyclo, is er een grote behoefte aan kleine fietsherstellingen en beveiligde fietsenstallingen. "Bij pendelaars en toeristen zijn de fietspunten heel populair. Voor 2009 zullen er in Brussel-Noord ruwweg duizend kleine herstellingen gebeurd zijn, voor Brussel-Centraal, dat pas sinds mei open is, iets minder." Wat de fietsenstalling van Brussel-Noord betreft, waar al enkele fietsen ontvreemd zijn, is er nog werk aan de winkel. "Daar verandert de NMBS-Holding het toegangssysteem," vertelt Driesen.

De eerste drie maanden is het fietspunt Brussel-Luxemburg open van 11 tot 18.30 uur, vanaf maart tussen 7 en 19 uur. In Centraal en Noord is dat al zo.

Het volgende fietspunt zou Brussel-Zuid moeten worden. "Hopelijk komt dat in 2010 nog in orde. Op dit ogenblik wordt de financiering bekeken," zegt Driesen.

De fietspunten Centraal, Noord en Luxemburg zijn een samenwerking tussen het Brussels Gewest, Cyclo, de NMBS-Holding en de federale overheid. De werknemers zijn langdurige en laaggeschoolde werkzoekenden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni