Europese school in Laken ingehuldigd

© tvbrussel
De vierde Europese school in Brussel is woensdagmiddag officieel geopend door Koning Albert en Koningin Paola. In de voormalige Koninklijke Kadettenschool van Laken huizen nu een kleuter-, een lagere en een middelbare school.

De school opende in september al de deuren voor de leerlingen. Nu zijn er al zo'n 1.200 leerlingen die er les krijgen in acht verschillende Europese talen. In totaal zullen in de Lakense school in de toekomst zowat 2.500 jongens en meisjes school lopen.

De Regie der Gebouwen pompte 88 miljoen euro in het project om de Lakense kadettenschool om te vormen tot een eigentijds onderwijsgebouw.

Naast het koningspaar tekenden ook de voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso, staatssecretaris voor de Regie der Gebouwen Servais Verherstraeten (CD&V) en Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) present.

De school in Laken kreeg nog voor de inhuldiging al een portie kritiek te verwerken. De onderwijsvakbonden vonden het stuitend dat er zo veel geld naar het project ging terwijl er in Brussel al jaren een tekort aan scholen is.

Volgens de ouders lag de school te ver van hun woonplaats, waardoor de meeste kinderen twee tot drie uur per dag op een schoolbus moesten doorbrengen. En net de grote toestroom van die schoolbussen zorgde dan weer voor ongerustheid in de buurt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?