Eurostadion: 65 bezwaarschriften tegen afschaffen buurtweg parking C

© Google/BRUZZ

Er werden 65 bezwaarschriften ingediend tegen de afschaffing van de buurtweg op parking C in Grimbergen. De gemeente zal die nu oplijsten en voorleggen aan de gemeenteraad. Zolang deze buurtweg niet is afgeschaft, kan de bouw van het Eurostadion niet beginnen.

Van 24 november tot 24 december kon iedereen die dat wilde bij de gemeente Grimbergen een bezwaarschrift indienen tegen de afschaffing van de buurtweg, die schuin over parking C loopt. Op die parking moet in 2019 het Eurostadion komen, maar zolang de buurtweg niet is afgeschaft, kan men niet beginnen bouwen.

Navraag bij de gemeente Grimbergen leerde dat er 65 bezwaarschriften bij de stedenbouwkundig ambtenaar zijn ingediend. “Mogelijks zijn er nog een paar onderweg, die wel op tijd zijn ingediend maar bij een andere dienst zijn terechtgekomen", verklaart Christia De Bruyne, communicatieambtenaar van de gemeente Grimbergen aan BRUZZ. “Wellicht loopt het nog op tot 70.”

De bezwaarschriften worden nu verzameld, opgelijst en op de gemeenteraad gebracht, "wellicht die van februari”, verduidelijkt De Bruyne.

Nadat de gemeenteraad een gemotiveerde beslissing neemt, eigenlijk een voorstel, gaat het dossier naar de bestendige deputatie van de provincieraad, die de eigenlijke beslissing neemt.

Op onderstaande kaart zie je de situatie vroeger en nu. Schuif de balk naar rechts (vroeger) of links (nu) om het verschil te zien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?