Eurostadion: negatief advies milieuvergunning

© Ghelamco / Jaspers & Eyers Architects

De provinciale milieuvergunningscommissie (PMVC) van Vlaams-Brabant adviseert de deputatie om de milieuvergunning voor het Eurostadion te weigeren. Dat vernam BRUZZ uit goede bron, en wordt bevestigd door gedeputeerde Tie Roefs (Groen). De deputatie beslist ten laatste op 8 juni of het dat advies, eigenlijk een bundeling van alle andere adviezen, volgt of niet.

De milieuvergunningscommissie geeft een negatief advies omdat de leefbaarheid van de woongebieden langs de projectzone in het gedrang komt. Daarbij wijst het vooral op de grote verkeersdruk en de daarmee gepaarde luchtvervuiling.

Volgens het rapport zal het fileleed dat vandaag voorkomt bij occasionele mega-evenementen zoals Batibouw of het Autosalon, dagelijkse kost worden als het volledige project, inclusief kantoren, bedrijven, logies en horeca, gerealiseerd wordt.

Het advies is niet bindend, maar heeft wel een zeker gewicht. De PMVC bestaat immers uit deskundigen wiens taak het is alle andere adviezen te bundelen, en van daaruit een voorstel te doen aan de deputatie, zeg maar de regering van de provincie.

Daarbij valt het op dat negen van de twaalf verleende adviezen gunstig waren. Alleen de adviezen inzake mobiliteit, luchtvervuiling en inpassing op parking C (met de buurtweg) waren negatief.

Het PMVC bracht haar gecoördineerd advies uit op 8 maart. Toch besliste de deputatie begin april om de beslissing met twee maand uit te stellen. "Op dit moment evalueren de verschillende kabinetten het advies van de PMVC én de adviezen waarop het PMVC zich baseert", verklaart gedeputeerde Tie Roefs (Groen). 

Ten laatste op 8 juni moet de deputatie beslissen over de milieuvergunning. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuwe procedure tegen doodstraf Djalali

samenleving 1518016338

Nieuws uit Brussel in je mailbox?