Ex-brouwerij Vandenheuvel staat te koop

© Hannes De Geest
Het laatste restant van de voormalige brouwerij Vandenheuvel aan het Weststation wordt op 25 april openbaar verkocht. Het gaat om een van de bekendste stadskankers in Brussel.

Tot eind 1974 werd op de site tussen de Ninoofsesteenweg en de Alphonse Vandenpeereboomstraat de Ekla-pils gebrouwen. Daarna werd het grootste deel van de brouwerij Vandenheuvel afgebroken. Maar de site verkommerde tot een stadskanker, met veel rondslingerend afval.

Het bekendste deel van de stadskanker - het deel van de brouwerij waar de letters Vandenheuvel als een relict uit het verleden op prijken - wordt op 25 april openbaar verkocht, meldt Het Nieuwsblad. De verkoop is het gevolg van ruzie tussen de huidige eigenaars, twee Turkse broers. De beginprijs ligt op 1.506.000 euro.

Het Gewestelijk Bestemmingsplan omschrijft het gebied als een gemengde zone voor winkels, kantoren en woningen.

Gemengd project
Voor het braakliggende terrein naast het restant van de brouwerij heeft duurzame ontwikkelaar Re-Vive een gemengd project met een hotel van 130 kamers, lage-energiewoningen, een lagere school voor 200 leerlingen en een crèche en winkels. Dat zou eind 2015 klaar moeten zijn.

Op de rest van de site is er een speelpleintje van de gemeente Molenbeek, een ander deel kreeg een nieuwe bestemming als drankenhandel Palais du Vin.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?