Ex-topman platenindustrie gaat AB leiden

© FM Brussel
01/10/2010
Dirk De Clippeleir wordt de nieuwe algemeen directeur van de Ancienne Belgique. Dat heeft de raad van bestuur van de muziektempel donderdagavond beslist. De Clippeleir was jarenlang een topman bij EMI en Universal. Hij neemt op 1 maart de fakkel over van Jari Demeulemeester.

Eind februari 2011 gaat Demeulemeester met pensioen na 22 jaar aan het roer van de AB. Sinds april was de raad van bestuur op zoek naar een opvolger. Uiteindelijk werd De Clippeleir gekozen uit meer dan dertig kandidaten. "De combinatie van mijn liefde voor muziek en mijn achtergrond als manager heeft de doorslag gegeven, denk ik," zegt De Clippeleir over zijn aanstelling.

De 48-jarige De Clippeleir heeft meer dan vijftien jaar ervaring in de platenindustrie, eerst als topman van EMI Music, later van Universal Music Belgium. Sinds 2008 deed hij aan bedrijfscoaching.

De nieuwe algemeen directeur is zeker niet van plan om het roer radicaal om te gooien. "De AB vaart een heel goeie koers dus er is geen enkele reden om programmatorisch veel te veranderen," zegt hij op FM Brussel. "Jari Demeulemeester en zijn fantastisch directieteam doen dat heel goed."

Dirk De Clippeleir woont in Elsene. Hij krijgt 47 mensen onder zich.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Muziek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni