Extinction Rebellion laat tags achter op Koninklijk Paleis

© Twitter - Philippe Close
| Activisten van de klimaatbeweging Extinction Rebellion hebben de omwalling van het Koninklijk Paleis in Brussel met graffiti bespoten.

Activisten van de klimaatbeweging Extinction Rebellion hebben in de nacht van zaterdag op zondag de omwalling van het Koninklijk Paleis in Brussel met graffiti bespoten en ook tags in krijt achter gelaten op de parlementen. Met de nieuwe actie van burgerlijke ongehoorzaamheid willen ze de politici duidelijk maken dat de ecologische ineenstorting moet worden aangepakt in het volgende beleidsplan.

De activisten van Extinction Rebellion willen duidelijk maken dat ze de acties van de politici in het oog houden en hopen op duidelijke acties die oplossingen kunnen bieden in de strijd tegen klimaatverandering. Vandaar ook de tag "En wat is uw plan? ", die ze samen met hun logo achterlieten op de omwalling van het Koninklijk Paleis.

De graffiti tags werden intussen verwijderd en de politie heeft een proces-verbaal opgemaakt dat zal worden overgemaakt naar het Brussels parket. Brussels burgemeester Philippe Close uitte op Twitter zijn bedenkingen over de actie van de klimaatactivisten: "Jammer om te zien dat Extinction Rebellion opnieuw het Koninklijk Paleis en ons erfgoed viseert. Ik ben niet zeker of dit de klimaatkwestie vooruit zal helpen", schreef Close.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?