Extreme verkeershinder: alles opnieuw vrijgemaakt

© Komimo

De wielerwedstrijd BXL Tour zorgde zondag voor extreme verkeershinder in Brussel. Zowat alle tunnels en invalswegen en de volledige kleine ring waren urenlang afgesloten en dat zorgde voor monsterfiles. Ondertussen is alles weer vrijgegeven, maar Brussel Mobiliteit en Schepen van Sport Alain Courtois (MR) zeggen "hun lessen te zullen trekken voor de volgende editie."

"Ik kan het niet anders zeggen: alles staat gewoon vast", aldus Inge Paemen van Brussel Mobiliteit zondag. Alle invalswegen zoals de A12, de Koning Albert II-laan en de volledige kleine Ring werden afgesloten. Daardoor was het onmogelijk om van het oosten naar het westen van Brussel te rijden.

Ook alle tunnels waren urenlang dicht, omdat de renners daar in verschillende golven passeerden. Tegen 14.00 uur werden de invalswegen en tunnels geleidelijk aan vrijgemaakt. Om 15.00 uur was het volledige parcours opnieuw vrijgegeven, bevestigt de politie via Twitter.

'Lessen trekken voor volgende editie'
Ook op Twitter kwam er een stortvloed aan reacties van mensen die in de file staan en heerst er onbegrip over de voorbereiding en de communicatie rond het evenement. "Wij nemen deze situatie zeker mee naar de evaluatie van het evenement", aldus Paemen.

Ook Brussels schepen van Sport Alain Courtois, organisator van de wielerwedstrijd, erkent dat de wielerwedstrijd heel wat verkeersproblemen met zich meebracht. "We gaan hier lessen uit trekken voor de 2de editie. De eerste editie van de 20 kilometer verliep ook niet even vlot", besluit Courtois, die voor de rest wel bijzonder tevreden is over de eerste editie van de BXL Tour.

"Na de 20 km van Brussel moet ook de BXL Tour een traditie worden. Het is de eerste keer dat de fietser koning is in Brussel", stelt Courtois.

Volg de verkeerssituatie op de voet op onze interactieve verkeerspagina.

Paar straten afgesloten, ganse buurt staat vol filerijdende en toeterende wagens. Gezellige zondagochtend! Weeral. #bxl #mobiliteit

— (@zweetsmoel) 25 juni 2017

Ff snel nr de retrospectieve van Rik Wauters in #BXL was het plan. En dan beland je op #zondag in de #verkeerschaos #omgekteworden

— AngeliqueVerplancken (@angeliqueverpl) 25 juni 2017

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?