Ezel die blikjes raapte in Ganshoren is niet meer

© BRUZZ
| Kaballe met haar eigenaar Gaëlle Dewulf

Kaballe, de bekende ezel die blikjes verzamelde in Ganshoren, is heengegaan. De ezel was zo’n veertig jaar oud en erg geliefd bij de Ganshorenaren. Kaballe 'werkte' sinds 2015 voor de gemeente.

Ezelin Kaballe was van ver te herkennen aan haar dreadlocks. Samen met haar eigenaar Gaëlle Dewulf maakte ze dagelijks wandelingen in Ganshoren om er blikjes in de buurt van scholen op te rapen.

De ezelin is enkele weken geleden gestorven. “Ze voelde zich al enkele dagen niet lekker,” vertelt Dewulf aan BRUZZ. “Ze wilde niet meer rechtstaan, eten of drinken. Ik heb dan de dierenarts opgetrommeld, die heeft haar uiteindelijk een spuitje moeten geven.”

Opvolger

Wanneer de bekende inwoonster van Ganshoren niet aan het werk was, verbleef ze samen met drie andere ezels op een wei. Een van hen, Voyou, neemt nu de taken van Kaballe over. “Kaballe was een rustige ezel, deze is een echte bandiet,” lacht Dewulf.

Dewulf zal nog verder doen met het project tot 2021, dan gaat ze met pensioen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?