Facelift voor Bospark in Anderlecht

Het Bospark krijgt dit jaar een facelift. Niet alleen komen er nieuwe speeltuigen en krijgen de bomen een grondige onderhoudsbeurt, ook hertekent schepen voor Groene Ruimte Anne-Marie Vanpévenage (MR-FDF) de grenzen van het park.

Het renovatieplan werd al in september goedgekeurd, maar begin dit jaar gaat het werk van start. Voor het wijkcomité Aumale-Formanoir is dat een hele opluchting: het ijvert al jaren voor een oplapbeurt van het stukje groen. "Toen we tien jaar geleden met het buurtcomité begonnen, hebben we al geijverd voor maatregelen voor het Bospark," zegt Johan Vandermot. "In het begin hingen er veel druggebruikers en onze eerste bekommernis was dan ook om de veiligheid in het park te verhogen."

In al die jaren is er een en ander gebeurd. Stadswachters houden er een oogje in het zeil en aan de voet van het park kwam er drie jaar geleden een synthetisch sportveldje en pingpongtafel bij. Maar de staat van het park zelf was en is nog altijd lamentabel. "We hebben dan ook jaren geijverd voor een grondig onderhoud van het park," zegt Vandermot. Dat komt er nu eindelijk.

De gemeente zal in eerste instantie een aantal houten speeltuigen voor kinderen installeren, en er komt ook een splinternieuwe bar in het park. Bovendien worden de grenzen van het park helemaal hertekend. Zo zullen kinderen en wandelaars ook op het aanpalende oude kerkhof terechtkunnen. De oude bomen in het park worden in ere hersteld met een grondig onderhoud. Voor de hele renovatie wordt een budget van 1.100.000 euro uitgetrokken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?