© Belga | Politieagenten vormen een erehaag.

Familie overleden agent bedankt voor massale steun: ‘Zoveel respect voor Thomas'

JP
© BRUZZ
22/11/2022

De familie van de vermoorde politieagent Thomas Monjoie heeft een boodschap verspreid waarin ze iedereen bedankt voor de steun sinds de dood van hun geliefde, te beginnen met de “hele politiefamilie”.

Op de uitvaartplechtigheid hebben duizenden agenten een erehaag gevormd van het uitvaartcentrum tot de begraafplaats. De familie bedankt de politie dat ze er waren op een moment dat de familie het zo hard nodig had. "Jullie steun en jullie aanwezigheid hebben ons troost gebracht."

De dank gaat ook uit naar "alle dierbaren en onbekenden, alle burgers die in gedachten aanwezig waren," klinkt het.

Volgens de familie is iedereen altijd respectvol geweest ten aanzien van Thomas en zijn naasten. "Het is op dit idee van respect voor elkaar - in elke zin van het woord - dat de wereld gebouwd zou moeten worden."

De 29-jarige Monjoie werd op donderdag 10 november in Brussel doodgestoken tijdens een patrouille in Schaarbeek. De dader was een geradicaliseerde man die zichzelf eerder op de dag had aangegeven, omdat hij politieagenten iets wilde aandoen. Hij werd naar een psychiatrisch ziekenhuis gebracht, maar verliet het op eigen initiatief, waarna hij de feiten pleegde.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie