Fanfares openen Zuidfoor zaterdagmiddag

© Els Ampe via Facebook

De 137ste editie van de Brusselse Zuidfoor opent zaterdag om 15 uur officieel. Langs de Zuidlaan, op de 2 kilometer tussen de Hallepoort en de Anderlechtsepoort, staan meer dan 130 attracties voor het publiek. Op 20 augustus zit de foor er weer op.

Voor de officiële opening wordt om 13.30 uur nog een ceremonie in het Brusselse stadhuis georganiseerd. Vandaar vertrekken politici, samen met folkloristische verenigingen, in stoet naar Manneken Pis. Die is zoals gebruikelijk bij de opening van de kermis getooid in een zwart-wit pierrotkostuum.

Vervolgens worden bloemen neergelegd bij de kermispierrot, een monument op de Luchtvaartsquare, vlak bij de Zuidfoor. Om 15 uur wordt de kermis dan echt ingehuldigd, met fanfares en reuzen.

Een van de nieuwigheden dit jaar is de Kermesse-saus, een creatie van sterrenchef Pierre Wynants. De saus is een mengeling van mayonaise, pickles en kruiden zoals kurkuma.

De afgelopen jaren bezochten gemiddeld 1,5 miljoen mensen de Zuidfoor. Er gelden versterkte veiligheidsmaatregelen, met bewakingscamera's, betonblokken en de politie is zowel in burger als in uniform aanwezig.

Op onderstaande foto zie je toekomstig burgemeester Close (PS) met rode broek, en links van hem schepen Els Ampe (Open VLD) genieten van een attractie.

© Els Ampe via Facebook
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Saint Amour: Letterenliefde

event 1518587100 Updated: 16/02/2018 - 15:22
BRUZZ Magazine
deze week
  • Assita Kanko: 'De N-VA? Ik zit goed bij de MR'
  • Landbouw in Neerpede: hoe lang nog?
  • Weg uit Vlaanderen: hippe senioren verhuizen naar bruisend Brussel
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement
Lees ook