Feestende jongeren in Ter Kamerenbos zorgen voor overlast

La Kiosque
© La Kiosque/Facebook
© La Kiosque/Facebook

Na het sluitingsuur van cafés en bars komen jongeren regelmatig in het Ter Kamerenbos feesten. Dat zegt de uitbater van de kiosk in het Ter Kamerenbos, die ook klaagt over vandalisme. “Ze laten overal flessen drank achter.”

Dit weekend werd de kiosk in het Ter Kamerenbos gevandaliseerd. De deur werd geforceerd en een houten bank werd vernield. Volgens uitbater Gregory Marlier is het vandalisme het werk van jongeren.

“We stellen al langer vast dat jongeren hier na het sluitingsuur van de cafés komen feesten aan de kiosk. Dat zien we op de bewakingsbeelden op ons terras”, zegt Marlier. “Het gaat soms om groepen van twintig jongeren, maar in juni hebben we ook groepen van 200 jongeren gezien.”

‘Moeilijk te betrappen’

“We hebben regelmatig contact met de politie, die haar best doet. Maar het is moeilijk om de jongeren te betrappen”, gaat Marlier verder. In de nacht van vrijdag op zaterdag is de politie tussengekomen, bevestigt de woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene Ilse Van de keere.

“Er waren twee groepen jongeren. Rond 2.30 uur begon de ene groep de andere groep feestende jongeren lastig te vallen”, zegt Van de keere aan RTBF. “Toen de politie ter plaatse kwam, is een vijftiental jongeren het bos in gelopen. De politie heeft ze achtervolgd, zonder succes. Een twintigtal jongeren was nog aanwezig en kreeg te horen dat feesten niet toegelaten zijn, waarop ze de plek onmiddellijk verlaten hebben.”

De uitbater van de kiosk klaagt over het vuilnis dat jongeren er achterlaten. “Ze laten overal flessen drank achter”, zegt Gregory Marlier. Volgens hem komen de jongeren bijna elke nacht samen in het Ter Kamerenbos. “Zo goed als dagelijks is onze ploeg bezig met het opkuisen van de glasscherven”, aldus Marlier nog.

Kiosk_ter kameren
© Gregory Marlier

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?