Festival Gelijke Kansen in teken van respect voor jong en oud

© brusselnieuws.be
09/11/2013

Het vierde Festival van de Gelijke Kansen, voorheen de Veertiendaagse, draait dit jaar rond respect voor jongeren én ouderen. Tal van verenigingen organiseren nog tot 25 november tentoonstellingen, filmvoorstellingen, toneelstukken en debatten rond het thema.

Vrijdag gaf staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bruno De Lille (Groen) het startschot voor het festival. "Ouderen kunnen de weg wijzen aan jongeren, kunnen hun tradities, cultuur en ervaring doorgeven", aldus De Lille. "Jongeren houden oudere mensen dan weer wakker, dynamisch en bij de tijd. Hoe intenser de uitwisselingen tussen Brusselaars van verschillende generaties, hoe beter het samenleven in onze stad.”

Net als vorig jaar is het festival ook zichtbaar in de stad, met reusachtige letters die het woord 'respect' vormen. Nog tot woensdag 13 november staan de letters op het Muntplein in het centrum, daarna verhuizen ze naar het Flageyplein (14-19/11) in Elsene en het Kardinaal Mercierplein (20-24/11) in Jette. Brusselaars kunnen hun steun aan de actie betuigen door zich te laten fotograferen voor deze 3D-letters en hun foto’s te delen op Facebook.

Daarnaast worden de Brusselaars in het kader van het festival ook uitdaagd voor een zogenaamde generation challenge. Bedoeling is zoveel mogelijk portretten te verzamelen van Brusselaars tussen 7 en 77 jaar. “Hiermee willen we verschillende generaties op de kaart zetten en zo ons respect betuigen voor jong én oud”, aldus nog de staatssecretaris.

Foto's moeten opgeladen worden via Facebook. De winnaar van de challenge wint een drie-gangendiner in het restaurant in de hoogste bol van het Atomium. Daarnaast vallen ook tien Villo-abonnementen te winnen.

Op 22 november wordt het festival afgesloten met een slotfeest in het retro decor van La Coupole in hartje Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni