Fietser die zwaargewond raakte in Brussel niet langer in levensgevaar

© Google Maps
| Het ongeval vond plaats in de Franklinstraat.

De fietser die zondagnamiddag in Brussel zwaargewond raakte bij een aanrijding met een bus van de MIVB, verkeert niet langer in levensgevaar. Dat meldt het Brusselse parket. De toestand van de 78-jarige man is gestabiliseerd maar gezien zijn leeftijd en de kans op een terugval, ligt de man nog steeds op de dienst intensieve zorgen.

Het ongeval vond zondagnamiddag rond 14u45 uur plaats in de Franklinstraat. De fietser zou plots naar links zijn uitgeweken, waarop de buschauffeur hem probeerde te ontwijken, maar dat lukte niet.

Door het plots remmanoeuvre vielen twee inzittenden van de bus op de grond. Zij raakten daarbij lichtgewond en werden ook voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Ook de buschauffeur moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Hij was weliswaar niet gewond maar verkeerde in shock.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?