Fietser 'opzettelijk omvergereden in fietsstraat’

Een taxichauffeur reed eind april opzettelijk een fietser omver omdat die hem niet liet voorbijsteken. Dat getuigt het slachtoffer. De chauffeur pleegde vervolgens vluchtmisdrijf. Het incident gebeurde op de fietsstraat langs de Louizalaan, waar auto’s fietsers niet mogen inhalen.

Steffen Entzeroth getuigt in Le Soir hoe hij op 27 april voor een taxi reed, die hem met hoge snelheid naderde. De 45-jarige fietser gebaart daarop dat de chauffeur best wat meer afstand neemt, waarop de taxichauffeur versnelt en de fietser rechts inhaalt en de fiets daarbij ook raakt.

Entzeroth komt daarop ten val op het linkertrottoir en raakt lichtgewond aan de benen en het hoofd. De taxichauffeur neemt meteen de vlucht. Een agent is getuige van het incident.

De Duitser diende de dag zelf nog klacht in tegen onbekenden.

De politie slaagde er ondertussen in het taxibedrijf en het voertuig te identificeren, zegt woordvoerder Christian De Coninck aan brusselnieuws.be. "Maar de dader is nog niet gekend. Vaak gebruiken verschillende chauffeurs zo'n taxi. Het kan even duren voor we weten wie op dat moment achter het stuur zat."

Op een fietsstraat mogen fietsers op het midden van de weg rijden en mogen auto’s de fietsers niet inhalen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?