Fietsers niet opgezet met betonnen beveiliging Wetstraat

KV
© brusselnieuws.be
10/04/2016

Voor de ambtswoning van premier Charles Michel (MR) in de Wetstraat 16 zijn sinds zaterdag betonblokken geplaatst zodat er geen wagens meer kunnen stoppen. De betonblokken staan pal op het fietspad, iets waar fietsers niet mee opgezet zijn.

De ambtswoning van premier Charles Michel (MR), in de Wetstraat 16, heeft sinds zaterdag extra beveiliging gekregen. Betonblokken voor de stoep moeten verhinderen dat een auto op het gebouw zou kunnen rijden.

In een ironische tweet uit fietsbelangenvereniging Velodossier.be zijn ongenoegen over de betonblokken constructie in de Wetstraat.

The bicycle community thanks @CharlesMichel #Brussels pic.twitter.com/tdk8cL7vhm

— Velodossier BXL (@velodossier) April 9, 2016

Dreigingsniveau
Ondanks de vooruitgang in het gerechtelijk onderzoek naar de aanslagen in Brussel blijft het dreigingsniveau gehandhaafd op drie, zo bleek na afloop vrijdag van de Nationale Veiligheidsraad. Het OCAD, het orgaan dat de dreigingsanalyse voor ons land maakt, schat de dreiging dus nog steeds als ‘ernstig en waarschijnlijk’ in.

Juridische weg
Velodossier.be is een organisatie die via juridische weg meer fietspaden in Brussel wil afdwingen en via een website de vaak hachelijke en onveilige situatie voor fietsers in Brussel zichtbaar wil maken. Velodossier haalt de mosterd in Frankrijk. In Valence slaagde een fietser erin om de aanleg van een fietspad bij de rechtbank af te dwingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni