Fietsersbond zoekt peters en meters voor onderhoud fietsroutes

© fietsersbond

De Fietersbond en zijn Franstalige tegenhanger Gracq zoeken peters en meters om het Fietsroutenetwerk in Brussel te onderhouden. “Wie is er beter geplaatst dan de gebruikers zelf, om aan te tonen waar de pijnpunten liggen”, zegt Roel De Cleen van de Fietsersbond.

In het Brussels gewest zijn er 19 gewestelijke fietsroutes. Ze liggen vooral op wegen met minder verkeer en zijn een alternatief voor de drukke verkeersassen. Maar die fietspaden worden soms geplaagd door obstakels of beschadigingen.

“Het meest voorkomende probleem heeft te maken met signalisatie”, legt Roel De Cleen van de Fietsersbond uit. “ Er zijn vaak bordjes en pijltjes die ontbreken. Een ander probleem zijn beschadigingen aan het wegdek zoals putten in de weg bijvoorbeeld.”

Om die kleine hindernissen en problemen op te lijsten, gaat de Fietersbond op zoek naar meters en peters of zogenaamde GFR-ambassadeurs, om een stukje van het fietsroutenetwerk te adopteren. “Er zijn fietspadencontroleurs van Brussel Mobiliteit, maar zij zijn met te weinig om alles bij te houden. Op deze manier kunnen de gebruikers zelf daarbij helpen," klinkt het bij de Fietersbond. "Ook kleine ingrepen zoals paaltjes die in de weg staan, kunnen gemeld worden."

De Fietsersbond verzamelt die rapporten van de meters of peters. “De bedoeling is dat Brussel Mobiliteit die problemen dan aanpakt” zegt de Fietersbond hoopvol.

De Fietersbond is op zoek naar 80 meters en peters. Een stuk fietspad adopteren kan hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?