Fietssnelweg tussen Denderleeuw en Brussel krijgt vorm

© Tom Dehaene

Wie van Denderleeuw naar Brussel fietst, kan dat in de toekomst via een nieuwe fietssnelweg doen. De provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Dilbeek en het Brussels gewest hebben een voorkeurstraject voor de nieuwe snelweg voorgesteld.

Het voorkeurstraject voor de nieuwe route loopt naast de spoorlijn die Brussel met Gent verbindt. Er is ook een aansluiting voorzien met de fietssnelweg die naast de spoorweg van Dendermonde naar Brussel loopt. De route loopt dan door de Bockstaelwijk en het kanaal.

Beliris, het federaal investeringsfonds voor Brussel, zal het voorkeurstraject onderzoeken. Eens de studie afgerond is, wellicht volgend jaar, zullen de werken van start gaan.

Bekijk hieronder de toekomstige trajecten van de fietssnelwegen F212 (Asse-Brussel) en F2 (Dendeleeuw-Brussel)op de interactieve kaart.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?