Flamingo heropent met frietkot, fietsen en Dierendonck

© Flamingo

Het bekende Flamingo-café aan de KVS heropent de deuren, mét een nieuw concept. Naast het café komt er ook een fietsenherstelhoek en een frietkot, zegt uitbater Frederic Nicolay aan BRUZZ. Ook hamburgers van Dierendonck komen op de kaart. De opening is voorzien voor 9 juni.

Sinds mei 2016 is café Flamingo failliet. Er boden zich geen kandidaat-overnemers aan, en dus bleef het café gesloten. Gehaktballenrestaurant Balls & Glory, dat sinds juni 2015 de rechterhelft van het pand inneemt, bleef al die tijd wel gewoon open.

Nu heeft eigenaar Frédéric Nicolay besloten om opnieuw zelf de handen uit de mouwen te steken, en het café te heropenen. “Samen met een groep jongeren ga ik het project in goede banen proberen leiden”, zegt Nicolay aan BRUZZ. “De Flamingo blijft een café, maar zal ook eten serveren. Daarnaast komt een fietsherstelhoek en een frietkot.”

De nieuwe zaak opent op 9 juni. “Iedereen is welkom”, zegt Nicolay. “Er zullen frieten, hamburgers van slagerij Dierendonck, bio-caipirinhas en cachaça zijn.”

Voor de Stad Brussel was de Flamingo een schakel in de heropleving van de wijk, waar straatprostitutie nog welig tiert. Via het OCMW is de Stad eigenaar van het pand waar de Flamingo zit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook