Flat onbewoonbaar na brand in Elsene

© Google Maps

In Elsene heeft afgelopen nacht een brand gewoed in een flatgebouw in de Snoekstraat. Daarbij vielen geen gewonden maar de getroffen flat is wel onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

De brandweer werd omstreeks 00.55 uur verwittigd en zag zich bij aankomst geconfronteerd met een uitslaande brand in een kamer op de tweede verdieping, aan de voorzijde van het gebouw. In het appartement hingen rookmelders en het flatgebouw was uitgerust met een brandalarm en beide installaties hadden hun werk gedaan, zodat de bewoners het gebouw al verlaten hadden bij de aankomst van de brandweerlui.

Die begonnen meteen de brand te blussen via de voor- en achterzijde van het pand. Door de specifieke constructie van het gebouw, waarbij de appartementen betreden worden via het buitenterras, was er geen rookverspreiding naar de andere appartementen. Sommige bewoners werden wel onderzocht door de aanwezige MUG-arts maar mochten ter plaatse blijven.

Het getroffen appartement bleek na afloop van de brand onbewoonbaar. Eén kamer is volledig uitgebrand, en in de andere delen is er rook en roetschade. Het gezin dat er woonde, een moeder en haar twee kinderen, kregen opvang via familie en de politie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?