Focus van De Ambrassade blijft op jeugdwerk en zomerkampen

© Fabian Stroobants

De Nationale Veiligheidsraad heeft voorlopig nog geen beslissing genomen rond de zomerkampen voor kinderen en jongeren. De Ambrassade en de Vlaamse Jeugdraad hadden dit zien aankomen en blijven inzetten op jeugdwerk en zomerkampen.

In principe komt er pas tegen eind mei een beslissing over de zomerkampen. Ook bij De Ambrassade - de ondersteuner van het jeugdwerk in Vlaanderen - vond men het te vroeg om al te oordelen. "We zouden graag toch een aanbod zien voor kinderen en jongeren", aldus woordvoerder Jory Maeyaert. "Het is belangrijk voor de gezondheid en de ontwikkeling van de kinderen en de jongeren dat het kan doorgaan. De jeugdsector is heel creatief om hen toch nog een aanbod te bieden."

De Ambrassade en de Vlaamse Jeugdraad vragen vooral aandacht voor de kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties. Inzake onderwijs worden zij bijvoorbeeld dubbel getroffen. Kwetsbare kinderen beschikken thuis vaak niet over het geschikte materiaal om onderwijs vanop afstand te volgen, maar ze hebben het ook moeilijker om zich thuis deftig op de lessen en taken te kunnen concentreren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?