‘Food trucks’ krijgen officieel parcours

Jasmijn Post
© Brussel Deze Week
17/09/2014

Food trucks duiken steeds meer op in het Brusselse straatbeeld: een kraam met Griekse specialiteiten, een truck met biologische gerechten of een bromfiets met laadklep waar koffie wordt geserveerd.

Deze mobiele restaurants hebben nu officiële standplaatsen gekregen. De Stad Brussel wil zodoende de concurrentie met de al bestaande horeca vermijden en de kwaliteit van de producten in het oog houden. Onder de noemer Food Truck-parcours organiseert de Stad Brussel de plaats en tijd waarop de trucks hun waren mogen aanbieden.

De gedwongen roulatie heeft nog een ander voordeel, legt Fabrice Willot van de Food Truck Association uit: “voor de omwonenden is het zo ook interessanter; de ene keer kunnen ze Thais kopen, de andere keer Italiaans of Grieks.”

25 food trucks doen mee aan het parcours, dat geen winterstop kent. 21 van de trucks zijn aangesloten bij de Belgian Food Truck Association. Deze organisatie is ruim een jaar geleden opgezet en telt nu al 131 leden. De organisatie heeft tot doel de food trucks te promoten en te bemiddelen voor hun leden. De food trucks die deelnemen aan het parcours zijn te vinden aan het De Brouckèreplein, het Martelarenplein en 11 andere daarvoor aangewezen locaties. De locaties zijn erop uitgekozen dat de trucks geen bedreiging vormen voor de al bestaande horeca ter plaatse.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie