Franstalige wiki-conventie strijkt neer in Brussel

© Publiek domein (Wikipedia)
| In september komen Franstalige wiki-enthousiastelingen samen in Brussel om de online encyclopedie aan te vullen. Wie weet ook de pagina van de Brusselse kunstenaar Brueghel, van wie hier het schilderij van de Toren van Babel is afgebeeld.

In september vindt een internationale Franstalige Wikipedia-conventie plaats in Brussel. De bedoeling is om het Franstalige luik van de online encyclopedie aan te vullen.

De Franstalige Vrije Universiteit van Brussel ULB zet in 6, 7 en 8 september haar deuren open voor een grootschalige wikipedia-conventie. Dat is een samenkomst van fans van de online encyclopedie, met de bedoeling om informatie toe te voegen.

Het gaat hier om een initiatief van de organisatie WikiFranca, die vooral de Franstalige kant van de encyclopedie aanpast en updatet. Gebruikers uit Frankrijk, Belgiƫ, Canada en andere Franstalige landen zullen in Brussel samen de website updaten.

Het is de eerste keer dat de WikiConventie Frankrijk verlaat. Na drie edities in de stad Grenoble is Brussel aan de beurt. In 2020 vliegen de Franstalige wikipediafans naar Tunesiƫ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?