Franstaligen gaan vaker vreemd op de werkvloer

© Radio 1
| Relaties op het werk.

Vijftien procent van de Franstalige werknemers zegt in een enquête wel eens vreemd te zijn gegaan met een collega. Nederlandstalige werknemers kiezen veel minder voor een avontuurtje op het werk. Dat blijkt uit een enquête van Tempo-Team over liefde op de werkvloer.

Tijdens de bevraging van Tempo-Team bij 2050 werknemers en werkgevers gaven Franstaligen vaker aan dat ze de liefde een kans geven op de werkvloer. Verrassend genoeg gaf vijftien procent ook toe dat ze wel eens vreemd zijn gegaan met een collega. Bij Nederlandstaligen is dat maar acht procent.

Nederlandstaligen gaan dan weer sneller op vriendschappelijke basis iets drinken met collega’s: 38 procent van de Franstaligen doet dat nooit, versus 24 procent bij de Nederlandstaligen.

Meer dan de helft van die Nederlandstalige werknemers staat daarentegen niet open voor een relatie met een medewerker. Bij de Franstalige werknemers is dat iets meer dan 4 op 10.

Sinds de #MeToo-affaire hebben de meeste bedrijven een reglement opgesteld over relaties en ongepast gedrag op de werkvloer. Het is opmerkelijk dat de helft van de werknemers hier geen weet van heeft. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?