Fremault werft extra team huisvestingsinspecteurs aan

© cdH

Minister van Huisvesting Céline Fremault (CDH) gaat een extra team van vier huisvestingsinspecteurs aanwerven. Zij gaan na of huurwoningen in het gewest voldoen aan de normen op het vlak van (brand)veiligheid, gezondheid en elementaire uitrusting zoals sanitair en warm water. Het aantal inspecteurs is sinds 2011 van twaalf naar zeven gedaald, ontdekte BRUZZ.

Door de daling van het aantal inspecteurs moet noodgedwongen ook het aantal inspecties zijn afgebouwd. Er zijn ruim 250.000 huurwoningen in het gewest.

“Het is nooit een bewuste strategie geweest het aantal inspecteurs te verminderen”, zegt Fremaults woordvoerder Adel Lassouli aan BRUZZ. “Er zijn gewoon een aantal mensen weggegaan.”

In de twee bestaande inspectieteams staat momenteel nog één plek voor een achtste inspecteur open. Die wordt binnenkort opgevuld, belooft de minister.

Lassouli: “Maar daarnaast gaat minister Fremault aan de Brusselse regering een personeelsplan voorleggen om de Huisvestingsinspectie uit te breiden met een derde inspectieteam. Net als de andere twee zal het bestaan uit een architect-coördinator en vier inspecteurs. Het plan zal in de komende maanden op tafel komen bij de regering.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?