Fremault wil ook in Brussel andere regering

© Kabinet Céline Fremault

Brussels Minister voor Leefmilieu Céline Fremault (CDH) wil een andere Brusselse meerderheid, zonder de PS. Dat staat zaterdagmorgen te lezen in L'Echo. Minister-president Rudi Vervoort (PS) 'neemt akte' van die wens.

In een interview met de Franstalige zakenkrant L'Echo zegt Fremault dat het Samusocial-schandaal niet tot Brussel Stad beperkt blijft. Als bewijs voert ze een seminarie van Samusocial aan, afgelopen februari in Spa, waar ook een kabinetsmedewerker van Vervoort en van Smet (SP.A) bij was.

"We kunnen dus niet meer zeggen dat het slecht bestuur alleen maar de verantwoordelijkheid is van de Stad Brussel. Het gaat verder dan dat, achter mijn rug worden blijkbaar machtsspelletjes gespeeld", aldus de minister, die voor het Gewest bevoegd is voor Samusocial. 

Om die reden wil ze een andere Brusselse regering, zonder de PS. Ze roept huidig coalitiepartner Défi op om de mogelijkheden daartoe te verkennen. 

Het is de eerste keer dat een Brusselse CDH'er expliciet zegt in Brussel niet meer verder met de PS te willen. Voordien leek de weigering om met de PS verder te regeren vooral vanuit Wallonië te komen.

In reactie zegt Rudi Vervoort 'akte te nemen' van deze wens. Maar in een interview met Le Soir zaterdagmorgen zei hij nog dat de crisis vooral een Waals probleem is, en dat hij in Brussel verder wil met de huidige regeringsploeg, met onder meer CDH en Défi.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?