Games zadelen slachthuis op met financiële kater

Play Belgium, de grote videogametentoonstelling die begin dit jaar in de Kelders van Kuregem liep, heeft bij de nv Abatan een financiële put geslagen van 500.000 euro. De uitbater van de slachthuizen in Anderlecht zet nu alle zeilen bij om op haar terrein appartementen en winkels te bouwen.

Play Belgium, de grote tentoonstelling over de geschiedenis van de videogame was voor nv Abatan, de uitbater van de slachthuizen, een financiële aderlating. Met amper 10.000 bezoekers tussen december 2009 en april van dit jaar zorgde de expo voor een verlies van 500.000 euro. Ter vergelijking: de laatste editie van Korperwelten trok op zeven maanden tijd 320.000 bezoekers.

"Het is een mokerslag waar we moeten van bekomen maar onze toekomst is niet gehypothekeerd," zegt Paul Thielemans van de nv Abatan. "We bieden de ruimte nog altijd aan voor personeelsfeesten, galadiners en grote vakbeurzen. De Kelders van Kuregem hebben misschien nog meer toekomst dan we denken."

Ondertussen wordt er aan de site van de slachthuizen hard gewerkt. De slachthuizen moeten er volgens een masterplan, abatan 2020, over 20 jaar helemaal anders gaan uitzien. Want de site is aan een nieuwe bestemming toe klinkt het. Zo wordt er ondermeer gedacht aan de bouw van woningen en winkels.

"Er zal belangrijk accent blijven liggen op voedingswinkels omdat de site in de eerste plaats gekend is vanwege de markten. Ook in de Kelders van Kuregem zal geïnvesteerd worden om de mogelijkheden verder uit te breiden. Er zal een plaats behouden blijven voor de slachthuisfunctie maar die activiteit zal mee moeten evolueren met de tijd. Waarschijnlijk zal de slachtfunctie op termijn minder plaats innemen maar het is zeker niet de bedoeling om Brussel van zijn slachthuis te ontdoen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?