Gamingcenter Botkamp sluit de deuren

© Ivan Put

Sinds enkele weken is Botkamp, het grootste gamingcenter van Brussel en bij uitbreiding de hele Benelux, definitief gesloten. Op de plek waar Botkamp lag opent ten laatste over anderhalve maand een nieuwe bio-winkel.

Dat bevestigt eigenaar Frédéric Nicolay aan BRUZZ.

In januari 2014 opende Brusselse horecagoeroe Frédéric Nicolay Botkamp aan de Hallepoort. Met 140 computers was het ook meteen de meest ambitieuze zaak van zijn soort in de Benelux. Het cyberwalhalla leek goede zaken te doen, maar is nu al bijna een maand dicht.

Volgens La Libre Belgique gooide onenigheid tussen eigenaar Frédéric Nicolay en uitbater Marc Siebert roet in het eten. Nicolay wil echter niet terugkomen op de reden van de sluiting. “Op sommige vlakken draaide Botkamp goed, op anderen minder”, klinkt het mysterieus.

L'heureux nouveau
Naar de toekomst kijken, wil Nicolay wél: “Over één à anderhalve maand opent er een nieuwe vestiging van bio-winkel L’heureux nouveau, dat nu al een winkel in Sint-Gillis heeft, vlakbij Ma Campagne”, aldus Nicolay. In L’heureux nouveau kan je fruit-en groentenmanden samenstellen, bestaande uit biologische producten, die met de fiets aan huis geleverd kunnen worden.

Nicolay is al langer actief in de omgeving van de Hallepoort: hij was eerder al eigenaar van het café Potemkine, dat moest sluiten na verschillende problemen. En aan de overkant van de Kleine Ring opende Nicolay afgelopen zomer het eetcafé Angelina.

Inboedel
Het grootste deel van de inboedel van Botkamp – de computers, de schermen, het audiomateriaal, de games – zijn al verkocht aan de vaste klanten, maar er zijn nog spullen te koop. Wie ook een goed zaakje wil doen kan overigens nog proberen op 0489/55.11.55.

Met het verdwijnen van Botkamp lijken gaming bar Hyperion bij de Grote Markt en gamecenter Outpost op de Kanselstraat de laatsten van hun soort in het Brussels gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Privébewaking op snelwegparkings van start

samenleving 1518543211

Nieuws uit Brussel in je mailbox?