Ganshoren tegen tracé tram 9

De gemeente Ganshoren kant zich tegen de aanleg van de nieuwe tramlijn 9 over de Jetselaan. De tram moet over de Popli­montlaan, aldus de motie die vorige week goedgekeurd werd door een meerderheid in de gemeenteraad.

In principe beslist de Brusselse regering donderdag over het traject van tram 9. Het punt stond twee weken geleden ook al op de agenda, maar toen kon burgemeester Michèle Carthé (PS) het gedaan krijgen dat de beslissing werd uitgesteld totdat Ganshoren een standpunt had ingenomen over de kwestie.

Afgelopen week sprak de gemeenteraad zich uit tegen het traject via de Jetselaan omdat dat tracé het handelscentrum rond de Spiegel zal ontwrichten, al bij al duurder zal uitkomen en zal leiden tot het verdwijnen van parkeerplaatsen, de kap van bomen en de noodgedwongen verplaatsing van een gedeelte van de markt.

"Veel Ganshorenaren doen hun boodschappen in Jette. Wij willen dan ook niet dat zo'n typisch centrum met veel buurtwinkels verminkt wordt," aldus burgemeester Carthé. Volgens de motie is het traject over de Poplimontlaan de beste oplossing. Dat is ook dicht bij de Spiegel, en de Ganshorenaren kunnen er dan meer gebruik van maken.

Oppositiepartij MR steunde de motie. Twee raadsleden van de meerderheid (die bestaat uit PS, SP.A, Open VLD, CD&V en CDH) onthielden zich. Ecolo-Groen! en Vlaams Belang stemden tegen. Volgens Ginette Debuyck van Ecolo is het traject over Popli­mont trager en duurder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?