Ganshoren waarschuwt voor hondenvergiftiging

© BazzaDaRambler

In Ganshoren is een geval van hondenvergiftiging gemeld in de wijk Beeckmans-De Bast, achter het gemeentehuis. De gemeente roept baasjes nu op om waakzaam te zijn en onmiddellijk te reageren in geval van vermoeden.

De gemeenschapswachten van Ganshoren hadden de vergiftiging opgemerkt. Het is nog niet duidelijk of er sprake is van kwaad opzet en om welke vergiftiging het gaat.

Toch heeft de gemeente een aantal tips op haar website en Facebookpagina gedeeld. Om vergiftiging te voorkomen, vragen ze baasjes om hun hond altijd aan de leiband te houden, de hond nooit iets te laten eten zonder hun toestemming en hem eventueel een muilkorf aan te binden.

Mocht de hond stuiptrekkingen vertonen, beginnen beven, braken of overdadig bloeden, dan raadt de gemeente aan dat baasjes onmiddellijk contact opnemen met een dierenarts.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?