Gaslek aan Westland Shopping gedicht

© Westland
|
Updated: 06-07-2020 - 17:29

Hulpdiensten zijn maandagnamiddag overgegaan tot evacuatie van winkelcentrum Westland Shopping in Anderlecht. Bij wegenwerken op de Sylvan Dupuislaan ontstond een gaslek. Omstreeks 17 uur was het lek gedicht. Er vielen geen slachtoffers.

Het gaslek is ontstaan bij werken op de Sylvain Dupuislaan omstreeks 15.30 uur. Een middendrukleiding werd daarbij geraakt. Netbeheerder Sibelga kwam ter plaatse, verminderde de druk op de leiding en slaagde erin het lek te dichten omstreeks 17.00 uur.

De Dupuislaan was afgesloten ter hoogte van Westland Shopping, maar mocht omstreeks 17.00 uur opnieuw open voor verkeer. De veiligheidszone van 160 meter die was afgezet, werd opgeheven. Hulpdiensten verlieten de zone.

De bewoners uit de omgeving werden niet geëvacueerd, maar de brandweer vroeg hen wel om binnen te blijven. Intussen checkten brandweermannen alle kelders om na te gaan of er ergens gasophopingen zijn. Dat was niet het geval.

Op het moment van de gaslek waren zo'n honderdtal shoppers aanwezig in het winkelcentrum, dat na de evacuatie de deuren gewoon opnieuw opent tot sluitingstijd (19.30 uur).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?