'Geen asbest in ondergrond Parking C Grimbergen'

Uit diverse grondboringen die Ghelamco tot dusver verricht heeft, blijkt dat er zich in de ondergrond van Parking C in Grimbergen, waar de projectontwikkelaar het Eurostadion wil bouwen, geen asbest bevindt. Dat heeft de projectontwikkelaar dinsdagavond in Wemmel gezegd tijdens een infoavond over het project.

Al geruime tijd doen geruchten de ronde dat er zich in de ondergrond asbesthoudend materiaal zou bevinden. Die zou afkomstig zijn van afval van Expo 58. N-VA Grimbergen gebruikte dit argument in september 2015 om zich te verzetten tegen een aanvraag voor een vergunning om grond, dat bij het bouw van het stadion zou worden afgegraven, te storten in Humbeek.

Woordvoerders van Ghelamco stelden dinsdagavond op de hoogte te zijn van deze argumenten. Ghelamco liet daarom boringen en grondanalyses uitvoeren. Uit al deze onderzoeken bleek dat er geen sprake is van de aanwezigheid van asbest.

"U mag ervan op aan dat dit correct is, want wij zouden als projectontwikkelaar dergelijke risico's nooit nemen", aldus Philip Neyt, bestuurder bij Ghelamco.

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook