Geen carnaval in Sint-Joost, andere maatregelen verlengd

© Wikipedia
| Het gemeentehuis van Sint-Joost-ten-Node.

Vanochtend is de crisiscel in Sint-Joost samengekomen om de situatie van de gemeente omtrent corona te bespreken. Er werd besloten om het carnavalsfeest af te lassen en het verdelen van de lokale consumptiecheques nog even uit te stellen.

Ondertussen blijven ook het zwembad, de bibliotheek, het jeugdhuis en het Charliermuseum gesloten. Ook de gemeentelijke infrastructuur blijft tot 24 januari dicht, dan wordt de situatie opnieuw geëvalueerd.

"Met veel spijt hebben we dit jaar opnieuw moeten beslissen om carnaval te annuleren. De recente aankondigingen van het Overlegcomité laten ons geen andere alternatieven. We sparen al onze energie om volgend jaar een carnaval te organiseren, wanneer de situatie hopelijk terug normaal zal zijn", laat burgemeester Emir Kir weten.

De crisiscel heeft ook beslist om de lokale consumptiecheques aan de bevolking pas te verdelen als alle sluitingsverplichtingen voor alle sectoren worden opgeheven, in het voordeel van eerlijke concurrentie.

Het gaat om cheques van 25 euro per volwassene en 10 euro per kind in Sint-Joost, die kunnen worden uitgegeven op het grondgebied van de gemeente. Het doel is om de lokale handelszaken, die zwaar getroffen zijn door de crisis, te ondersteunen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?