Geen enkele gedetineerde in gevangenis Sint-Gillis vertoont symptomen

© VT
| Gevangenis in Sint-Gillis.

Geen enkele gedetineerde heeft symptomen van het nieuwe coronavirus en niemand wacht op testresultaten. Wel zijn er enkele gedetineerden uit voorzorg in isolatie geplaatst omdat ze koorts hebben.

In Sint-Gillis is de situatie wel gespannen omdat de wandelingen in buitenlucht er beperkt worden tot één uur omdat er minder personeel aanwezig is. "Enkele gedetineerden hebben daar donderdagochtend even geprotesteerd omdat ze maar één uur in de buitenlucht mochten", aldus Kathleen Van De Vijver, woordvoerder van het Gevangeniswezen.

In alle Belgische gevangenissen wachten 50 gedetineerden, op een totaal van 10.600 gedetineerden, op het resultaat van een test op corona. De voorbije dagen raakten de resultaten van enkele testen bekend en die waren volgens Van De Vijver steeds negatief.

Voorlopig blijft het nog steeds bij één vastgestelde besmetting bij een gedetineerde in de gevangenis van Bergen. Die ligt in een ziekenhuis buiten de gevangenis. Hij werd volgens Van De Vijver in het verleden, voor de uitbraak van het coronavirus, al vaak opgenomen in het ziekenhuis wegens medische redenen.

Een lid van het personeel van de administratie heeft wel positief getest op het virus. Het Gevanigeniswezen benadrukt dat er geen foutieve informatie mag verspreid worden om geen heisa en paniek te veroorzaken in de gevangenissen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?