Geen explosieven in auto dolle chauffeur Weststation

© Silke Vandenbroeck

Net buiten het Molenbeekse Weststation was dinsdagavond drie uur lang een bomalarm van kracht, nadat de bestuurder van een wagen met Duitse nummerplaat bij zijn arrestatie na een wilde achtervolging beweerde dat er explosieven in zijn auto lagen. Ontmijningsdienst DOVO was pas rond 20.30 uur klaar met het onderzoek van het voertuig op de Ninoofsesteenweg. Er werd niets gevonden.

"Het incident begon rond 17 uur in Anderlecht toen patrouillerende agenten een auto met Duitse nummerplaat door het rood zagen rijden," vertelt Ine Van Wymersch, de woordvoerster van het Brusselse parket, aan BRUZZ. "Ze wilden hem aan de kant zetten, maar hij weigerde te stoppen. Zo begon een wilde achtervolging. Op een zeker punt ramde de verdachte bestuurder zich zelfs door een blokkade van twee politiewagens. De agenten hebben ook één keer op hem geschoten."

De achtervolging eindigde iets na 17.15 uur op de Ninoofsesteenweg, de agenten konden het verdachte voertuig tot stilstand brengen vlakbij het Molenbeekse Weststation. "Straat achter Weststation richting Dilbeek afgesloten. Politie heeft de straat afgezet en kwam met sirenes toe," meldde een lezeres om 17.36 uur aan BRUZZ.

'Zekere voor het onzekere'
Bij zijn inrekening zei de verdachte dat er bommen in zijn auto lagen. "Waarschijnlijk klopt dat niet, maar we nemen het zekere voor het onzekere", zei woordvoerder Johan Berckmans van politiezone Brussel-West kort na de arrestatie aan Het Laatste Nieuws. DOVO kwam dus ter plaatse en er werd een perimeter aangelegd tussen het Weststation en de Dilbeekstraat. De Ninoofsesteenweg bleef een tijdlang afgesloten en het busverkeer werd omgeleid.

Volgens nieuwsagentschap Belga zaten 400 mensen binnen de perimeter uren vast in hun huis of op de plek waar ze zich bevonden bij de afsluiting. Het bomalarm werd opgeheven omstreeks 20.30 uur. Er vielen bij het incident geen slachtoffers.

Het parket identificeerde de dolle chauffeur als een man van Rwandese origine, geboren in 1981 en in 2009 verhuisd van België naar Duitsland. Hij is niet gekend bij de Belgische justitie. Volgens het parket maakte de man bij zijn verhoor een incoherente en onevenwichtige indruk.

Dit artikel kwam mede tot stand dankzij een reactie van een lezer via onze 'Meld Nieuws'-knop, bovenaan de BRUZZ-homepage.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook