Geen milieuvergunning voor opvolger Parking 58

parking58 c AG Real estate parking58 c AG Real estate

Na een beroep van een bewonersvereniging heeft het Milieucomité van het Gewest de milieuvergunning voor de opvolger van Parking 58 geweigerd. De noodzaak om in extra parkeercapaciteit te voorzien is niet aangetoond, klinkt het. Huidig uitbater Interparking wil geen informatie geven over het gebruik van de parking.

Binnen enkele jaren zou de parkeer-en kantoortoren Parking 58 plaats ruimen voor Centre 58, een gemengd complex met naast kantoren ook enkele winkels en woningen. Het aantal parkeerplaatsen zou worden opgetrokken van ongeveer 600 tot 847. De gewijzigde vergunningsaanvraag is momenteel in openbaar onderzoek.

Ondertussen duikt echter een probleem op met de milieuvergunning. Bewonersvereniging Comitebru 1000 heeft in maart beroep aangetekend omdat de effectenstudie geen rekening hield met het nieuwe circulatieplan voor de Vijfhoek. Die argumentatie wordt nu gevolgd door het Milieucomité van het Gewest. Dat meldt Platform Pentagone, het verbond van verenigingen tegen het circulatieplan en de bijhorende ondergrondse parkings.

Volgens het Milieucomité zijn veel meer gegevens nodig om de noodzaak van extra parkeercapaciteit te staven en de impact op het verkeer te duiden. Het comité vraagt zich immers ook af of de extra parkeercapaciteit wel te rijmen is met de intentie om de autodruk te verminderen.

Probleem is echter dat Interparking, de uitbater van Parking 58 en vele andere parkeergarages in de Vijfhoek, pertinent weigert cijfers te geven over het gebruik van de parkings. Interparking beroept zich op het bedrijfsgeheim en argumenteert dat dit "commercieel gevoelige informatie" is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?