Geen spaghettislag, wel Babytheek-abonnementen voor Brussel Helpt

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 16 november 2020

Vierduizend spaghetti's zouden worden aangeboden via take-away. Dat was het plan voor de derde editie van de Grootste Spaghettislag Ter Wereld. Maar de benefietactie van BRUZZ kan uit veiligheidsoverwegingen niet doorgaan. "Het is met pijn in het hart dat we beslissen om de spaghetti-actie stop te zetten."

De Grootste Spaghettislag ter Wereld maakt deel uit van de benefietactie Brussel Helpt. Dit jaar was een take-away editie gepland. "De derde editie van De Grootste Spaghettislag ter Wereld was op weg om een groot succes te worden, dankzij het enthousiasme en de inzet van de vele partners. Het is dus met pijn in het hart dat we vandaag de spaghetti-actie stopzetten," zegt commercieel directeur Ineke Le Compte.

"We dachten dat we voorbereid waren, maar toch gooit de coronacrisis roet in het eten," legt Le Compte uit. "We konden niet garanderen dat het honderd procent veilig zou gebeuren. En het is veiligheid boven alles, dus ook boven onze spaghettislag."

Dat betekent niet dat de BRUZZ-benefietactie Brussel Helpt ook wordt afgelast. Dit jaar zamelt BRUZZ geld in voor Babytheek Brussel, een bibliotheek voor babyspullen. Babytheek Brussel heeft nu één filiaal, maar droomt ervan in elke gemeente een filiaal te openen. Zo kunnen ouders hun babyspullen, die ze vaak toch maar kort gebruiken maar wel duur zijn, lenen in plaats van kopen.

BRUZZ neemt contact op met de mensen die al een spaghetti hadden besteld. Ze kunnen hun geld terugkrijgen, of omzetten naar een donatie voor Babytheek Brussel. Wie Babytheek Brussel wil ondersteunen, kan bijvoorbeeld een abonnement doneren aan een gezin dat het nodig heeft voor twintig euro per jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?