Gemeenschapscentrum Everna opgefrist

Een fris interieur moet meer jong volk naar gemeenschapscentrum Everna lokken.

Het café van het centrum in de Sint-Vincentiusstraat is zichtbaar onder handen genomen. Het meubilair en de lichtinstallatie zijn vernieuwd, een kinderhoekje verwelkomt peuters en kleuters, en aan de muren prijken vier aangekochte kunstwerken van de fotografe Margot Dieleman.

In de grote zaal hangen twee gehuurde kunstwerken, een van Werner Mannaers en een van Roger Raveel. Op de eerste verdieping hangen nog drie andere (gekochte) werken van Dieleman. In het hele gebouw is de hoofdkleur nu oranje, met geel, blauw, paars en groen als steunkleuren. Aan de buitenkant van het gebouw valt de naam meer op; op de hoek van de straat komt een banner. Tegelijk lanceren Everna en De Linde, het Harense broertje, gezamenlijk een nieuwe activiteitenbrochure.

"We willen het centrum nog meer openstellen," zegt Johan Serkeyn, die sinds twee jaar centrumverantwoordelijke is. "Bij de klassieke verenigingen wordt het publiek ouder. Onder andere met frisse kleuren en een herkenbaar logo - een rode kei - willen we meer jongeren, en hun ouders, aantrekken." Vorig jaar bereikte Everna bij activiteiten door derden ruwweg vijftienduizend mensen, bij eigen activiteiten zevenduizend. Dat zijn geen 22.000 unieke bezoekers, want sommige mensen zitten bij beide groepen.

De vernieuwde huisstijl kost ruim 20.000 euro, betaald door Everna en de VGC.

:: Receptie voor het grote publiek op donderdag 2 september om 18.30 uur

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?