Gemeente Diegem vaakst overvlogen in 2016

© Mark.01

De Vlaams-Brabantse gemeente Diegem is degene die in 2016 het vaakst overvlogen is, meldt La Dernière Heure op basis van statistieken van de federale ombudsman voor de luchthaven van Zaventem.

Na Diegem, dat zich achter de belangrijkste vertrekpiste 25R bevindt, zijn het Stokkel, Sint-Pieters-Woluwe en Kortenberg die de meeste vliegtuigen hebben zien opstijgen en landen boven hun grondgebied. De nationale ombudsman voor de luchthaven benadrukt in de krant dat "de gegevens ter indicatie worden vrijgegeven en dat het niet om een hitparade gaat", omdat de gemeenten niet allemaal in dezelfde mate overlast hebben. 

Volgens de ombudsman wordt het meest over geluidsoverlast geklaagd in de gemeenten Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe, Kraainem, Wezembeek-Oppem, Waterloo, Jette, Neder-Over-Heembeek, Wemmel en het noorden van Leuven. Volledige statistieken over de geluidsoverlast zullen in februari worden vrijgegeven bij de viering van het 15-jarige bestaan van de nationale ombudsdienst.

In totaal vertrokken of landden 223.687 vliegtuigen afgelopen jaar op Zaventem, bericht La DH op basis van cijfers van de FOD Mobiliteit. Dat is een lichte stijging ten opzichte van 2015, toen de luchthaven 221.005 vluchten behandelde. Dat is des te opmerkelijker omdat de luchthaven na de aanslag van 22 maart 2016 een tijd dicht was.

© BRUZZ - Google
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?