GEN-werf in Watermaal-Bosvoorde ligt al half jaar stil

© Infrabel

De bouwwerf van het Gewestelijk Expresnet (GEN) in het station van Bosvoorde ligt al sinds het begin van dit jaar stil. Federaal mobiliteitsminister Jacqueline Galant (MR) kondigt eind dit jaar een nieuw investeringsplan voor het spoor aan. Pas als dat er is, komt er meer duidelijkheid over de werkzaamheden in Watermaal-Bosvoorde.

Onrust bij het gemeentebestuur van Watermaal-Bosvoorde: de werf rond het GEN-station van Bosvoorde ligt al meer dan een half jaar stil. Dat schrijft Le Soir en bevestigt burgemeester Olivier Deleuze (Ecolo) aan onze redactie. In 2009 werd het oude station van Bosvoorde afgebroken om plaats te maken voor twee extra sporen.

"We hebben onlangs een brief ontvangen waarin Infrabel ons meedeelt dat ze niet kunnen garanderen dat de werkzaamheden zullen hervatten voor 2017", zegt Deleuze. "Die mogelijke vertraging maakt ons erg ongerust."

Volgens het kabinet van federaal mobiliteitsminister Galant (MR) ligt de werf tijdelijk stil omwille van de opmaak van het nieuwe investeringsplan voor de spoorwegen. Dat moet eind dit jaar klaar zijn. Pas dan komt er meer duidelijkheid over de verdere investeringen en timing in Watermaal-Bosvoorde.

Verder zou er volgens het kabinet ook een bouwvergunning ontbreken, en die moet komen van het Brussels Gewest. In september zou de vergunning er volgens Le Soir moeten zijn.

Arcaden
Intussen ligt het station van Bosvoorde er half afgewerkt bij. De ruwbouw op de perrons is voor de helft klaar, maar de aankleding ontbreekt.

Toch is er ook goed nieuws voor de pendelaars in Watermaal-Bosvoorde. Volgend jaar gaat immers het station Arcaden open, op de lijn Halle-Schaarbeek in de buurt van het station van Watermaal. In 2016 opent ook het station Thurn & Thaxis, eind dit jaar al het station Mouterij in Elsene.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?