Geneeskunde voor het Volk protesteert aan Lehonplein tegen coronawerkdruk

AM, GR
© BRUZZ
06/01/2022
Updated: 06/01/2022 16.03u

Geneeskunde voor het Volk, een initiatief van de linkse partij PVDA, heeft vandaag een protestactie gehouden aan het Lehonplein in Schaarbeek. De artsenpraktijk wil aanklagen dat "bijna twee jaar na het begin van de pandemie de regering vrijwel geen actie ondernomen heeft om de druk op de eerstelijnszorg te verlichten." Er nam een tiental artsen deel aan de actie.

Onvoldoende contact tracing en onduidelijke en tegenstrijdige testrichtlijnen maakt dat veel mensen bij hun huisartsen terechtkomen met vragen. Die hebben last van die overbelasting, zei Nele Vandenbempt woensdag al bij BRUZZ. Ze is huisarts bij Geneeskunde voor het Volk in Schaarbeek. “De uitputting van het personeel neemt alleen maar toe."

Volgens Vandenbempt zijn er concrete oplossingen nodig om de eerstelijnsteams te ondersteunen. Daarom heeft haar groepspraktijk vandaag op het Lehonplein in Schaarbeek een werkonderbreking gehouden. Het is een eerste actie die elke week herhaald zal worden.

"Onthaalmedewerkers, administratief personeel, onderhoudspersoneel, verpleegkundigen en artsen, wij staan al meer dan twintig maanden in de frontlinie van de strijd tegen de pandemie. Wij eisen duidelijke en eenvoudige procedures en informatie,” zegt Vandenbempt. Ze suggereert gratis tests, loonbehoud tijdens quarantaine, en de aanwerving van meer artsen door de numerus clausus (het maximumaantal) af te schaffen.

whatsapp_image_2022-01-06_at_11.29.22.jpeg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni