Genomineerden voor de Mixity Awards zijn bekend

© visit.brussels - Eric Danhier

Met de Mixity Awards wil Visit Brussels die organisaties, initiatieven en evenementen belonen die de diversiteit in onze hoofdstad het meest belichamen en ook zo uitstralen. De jury maakte vandaag de 40 genomineerden in de vier categorieën bekend.

Voor Visit Brussels staat 2017 in het teken van diversiteit. Heel wat organisaties zijn immers dagelijks bezig met de culturele diversiteit in Brussel en leveren zo een onmisbare bijdrage aan onze samenleving.

Zeker na de aanslagen van 22 maart was het broodnodig om de Brusselse verscheidenheid extra in de verf te zetten. Daarom lanceerde de overheidsdienst in mei vorig jaar de Mixity Awards, waarmee hij de belangrijkste organisaties in de bloemetjes wil zetten. De oproep vond gretig gehoor, want maar liefst 200 verenigingen dienden hun kandidatuur in.

De jury selecteerde daaruit 40 projecten in vier categorieën, die te bekijken zijn op de website van Mixity Brussels. Er werd daarbij een onderscheid gemaakt tussen kleine (minder dan 3 werknemers) en middelgrote en grote verenigingen (3 of meer werknemers). Deze krijgen allemaal al een bedrag van 3.000 euro toegekend.

Onder de genomineerden zitten enkele bekende namen, zoals Cultureghem, Jes, MuziekPublique en KVS. Maar ook kleinere organisaties als Brukselbinnenstebuiten, Brussels Academy en Citylab (van Pianofabriek) zien hun projecten op de lijst staan.

Publiekslievelingen
In maart krijgt het brede publiek dan de kans om zijn stem uit te brengen op de beste projecten. Los daarvan zal de jury, die bestaat uit vertegenwoordigers van het Brusselse verenigingsleven en leden van Visit Brussels, per categorie ook nog eens een shortlist van de drie beste projecten bekendmaken. Deze 12 projecten krijgen elk 5.000 euro aan prijzengeld. 

De projecten met de meeste stemmen en de laureaten van de jury worden dan tijdens een prijsuitreiking in mei bekend gemaakt. De vier winnaars mogen rekenen op een bedrag van 10.000 euro.

De volledige lijst met laureaten vindt u hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • DoucheFLUX-directeur: 'Ja, we kunnen dakloosheid de wereld uit helpen'
  • Hoe Helsinki omgaat met daklozen
  • Minderheidstalen in Brussel: u spreekt toch ook Cornisch?
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • The shadow theatre of Roger Ballen
  • Whitney: Neil en Bob maken een baby
  • Nuestras Madres: Le Guatemala et ses fantômes au cinéma
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement