Gerecht zoekt getuigen van dodelijke schietpartij Vorst

Schietpartij Vorst
Het slachtoffer, Soufiane Benali (23), werd ook 'Nana' genoemd.
Het slachtoffer, Soufiane Benali (23), werd ook 'Nana' genoemd.

De Brusselse onderzoeksrechter heeft een opsporingsbericht verspreid in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in Vorst begin deze maand. "In het kader van dit onderzoek, is de politie op zoek naar getuigen die in de omgeving van de plaats van de schietpartij stonden. Discretie wordt verzekerd."

Gisteren raakte bekend dat de twee vermoedelijke schutters zichzelf hebben aangeven bij de politie. Het gaat om een 19-jarige en een 22-jarige man. Het duo beroept zich op het zwijgerecht, waardoor de precieze toedracht van de moord nog niet gekend is. Eerder werden ook al twee andere verdachten opgepakt, die medeplichtig zouden zijn geweest.

"Op zondag 5 juli 2020 omstreeks 00u20 was er een schietpartij in de Alfred Orbanstraat ter hoogte van huisnummer 26 in Vorst," staat er in het opsporingsbericht. "Een jonge man van 23 jaar overleed ter plaatse en twee andere personen raakten gewond. Het slachtoffer, Soufiane Benali, werd ook 'Nana' genoemd. In het kader van dit onderzoek, is de politie op zoek naar getuigen die in de omgeving van de plaats van de schietpartij stonden. Discretie wordt verzekerd."

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 30 0.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?