Geschiedenis op infopanelen in Sint-Gillis

Het Sint-Gillisvoorplein Het Sint-Gillisvoorplein
© Peter Dhondt-BRUZZ
| Het Sint-Gillisvoorplein 's morgens vroeg.
© Peter Dhondt-BRUZZ
| Het Sint-Gillisvoorplein 's morgens vroeg.

De Brusselse gemeente telt sinds kort elf infopanelen die bewoners en bezoekers uitleg verschaffen over de geschiedenis van de buurt. Dat weet La Capitale. Innovatief is het parcours van 6 km dat Brusselse slenteraars kunnen downloaden op hun smartphone.

In elf delen van Sint-Gillis zijn onlangs panelen van meer dan twee meter hoog geïnstalleerd die het verleden van de buurt vertellen. De Louizawijk, Ma Campagne, en de Hallepoort zijn een paar voorbeelden van plaatsen die nu zo’n “historische totem” kennen.

"Drie jaar geleden, toen we het 800-jarig bestaan ​​van de stad vierden, organiseerden we een grote tentoonstellig in het Hôtel de Ville en publiceerden we een boek over de stedelijke ontwikkeling van de stad," zegt Patrick Debouverie, voorzitter van de Cercle d’Histoire de Saint-Gilles nog in La Capitale. “Die initiatieven waren een groot succes, daarom zijn we nu met die totems op de proppen gekomen.”

Runnin’ city app

De nieuwe panelen van Sint-Gillis maken deel uit van een wandelingtraject van 6 km doorheen de gemeente. De route kunnen bezoekers volgen door de applicatie Runnin’ city op hun smartphone te downloaden. De app heeft een ingebouwde vocale GPS en verschaft bezoekers extra informatie. Daarbij kan de app ook analyseren hoeveel calorieën de wandelaars verbranden tijdens het stappen van het traject.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?